Dlhá A – SPŠ Komárno 9:9

Dlhá A - SPŠ Komárno 9:9Hostí z komárňanskej priemyslovky vítali Dlhania so širokými úsmevmi, mysliac si, že toto nebude súper, ktorý by im mal dnes nejako ublížiť. Hoci sa v ich zostave oproti prvému stretnutiu objavila posila Tóth Juraj, domáci so stoickým pokojom kalkulovali s víťazstvom.

Po štvorhrách a prvom kole dvojhier si domáci vytvorili dvojbodový náskok, ktorý sa im podarilo udržať aj po druhom (6:4), dokonca aj po treťom kole (8:6). Hostia však už pri písaní zostavy zúročili svoje dlhoročné stolnotenisové skúsenosti a so štastenou namiešali skvelý recept na remízu. V posledných štyroch zápasoch stretnutia sa totiž odohrali dramatické súboje, ktorých priebeh bol nasledovný:
Ako prvý nastúpil Andódi proti Ocskayovi. Tento zápas sa skončil rýchlym víťazstvom domáceho. Súčasne sa odohrával stret tímových jednotiek. Gálik si chcel nevydarenú koncovku so Zákalym vynahradiť v súboji s útočným Tóthom. Snahu mu uprieť nemožno, ale dnes večer to nebol ping pong, na aký sme z jeho rakety zvyknutí. Súperovi podľahol 1:3.

Lazor so Zákalym zvádzali od prvých loptičiek neľútostný súboj. V tomto stretnutí dominoval „nechytateľný“ a nenapodobiteľný Zákalyov forhend (ľudovo pomenovaný „zakáľačka“) ako aj Lazorova maximálna snaha tieto údery z ríše divov všetkými možnými aj nemožnými spôsobmi pochytať. Na konci zápasu Zákalyov úsmev prezrádzal výhercu duelu.
V ostatnom zápase stretnutia, v ktorom sa posila z „C“-éčka odvážne postavila proti skúsenému Ibolyovi, sa bolo na čo pozerať. Obdobne ako mal Gálik víťaznú loptičku v zápase so Zakályom, mal Antoš dokonca hneď dve proti Ibolyovi. Z víťazstva nad SPŠ Komárno, ani zo senzačného víťazstva Antoša nad Ibolyom sa nič nekonalo a tak sa zrodil jeden z viacerých prekvapivých výsledkov 18. kola.
Hostia z metropoly južného Slovenska sa predviedli nielen kvalitným športovým výkonom, ale  ukázali svoj lingvistický potenciál, keď po zápase dokázali s divákmi komunikovať v štyroch jazykoch (SJ, MJ, AJ, NJ) a to nielen na úrovni „bad words“.

Hodnotenie hráčov:

Dlhá nad Váhom „A“
Gálik Martin – 2,5/4 (7,0): Dva body sa zdajú málo. Napriek nie optimálnej psychickej pohode, dokázal so Zákalym v piatom sete zvrátiť stav 4:10 a získať výhodu 1 matchbalu, čím preukázal obrovskú sústredenosť a bojovnosť.
Andódi Adrián – 3,5/4 (8,0): Najvyrovnanejší zápas večera odohral s Tóthom, proti ktorému neudržal náskok 2:1. V zápase so skokanom večera Zákalym nepotreboval hrať naplno, vzhľadom k tomu, že ten sa ešte nezahrial.
Lazor Miroslav- 1,5/4 (7,0): Ani množstvo „slicov“ a forhendových blokov mu nepomohli v boji za druhým bodom večera. Rozhodujúci zápas večera so Zákalym mu nevyšiel.
Antoš Bohuš – 1/4 (7,5): Svojím výkonom sa prezentoval vo výbornom svetle. V napätom zápase s Ibolyom si držal náskok v piatom sete a vytvoril si výhodu 2 matchbalov, ktorú nedokázal premeniť.
Čičmiš Dušan st. – 0,5/1 (7,0): Svojou zohratosťou s Gálikom má táto dvojica len málo súperov v súťaži.

SPŠ Komárno
Ocskay Jozef – 0/4 (7,0): Najpokornejší hráč večera síce predviedol maximálnu snahu a niekedy aj prekvapivé údery, no súperom ukorisťil dohromady len 1 set.
Zákaly Jaroslav – 3/1 (8,5): Prekvapenie večera. Svojim výkonom sa výraznou mierou podpísal pod úspech hostí. „Neštýlovým“ forhendom rozleptával štýlovú hru súperov. Jeho priezvisko sa symbolicky premietlo do úderu večera.
Ibolya Ľudovít – 2/2 (8,0): Z pozície vedúceho mužstva sa svorne zapojil do remízového finišu. Svojim druhým bodom v záverečnom extatickom duely večera proti Antošovi si na úkor zdravia myokardu vyslúžil chválu polovice Komárna.
Tóth Juraj – 4/0 (8,5): Jednotka hostí s lišiackym úsmevom sa popasovala bez väčšej námahy so svojimi súpermi. Zdá sa, že vyliečený trojhlavý sval mu umožní zbierať ďalšie body pre mužstvo, ktoré to potrebuje ako soľ.